لیست اختراعات محمدرضا ميري
بسمه تعالي عنوان اختراع: طراحي كيت تشخيص پيش از تولد ناهنجاريهاي تعدادي كروموزوم هاي 13، 18، 21، X و Y برپايه تكنيك Quantitative Fluorescence-Polymerase Chain Reaction(QF-PCR) با استفاده از توالي هاي اختصاصي نشان گر و ميكروساتلايت ها در جمعيت ايران. زمينه فني: بيوتكنولوژِي پزشكي خلاصه توصيف: جنين هاي متولد شده با ناهنجاريهاي تعدادي كروموزومي مانند سندروم داون، يكي از معضلات بهداشتي كشورها مي باشد از آنجايي كه اين دسته از بيماريها درمان پذير نيستند بهترين رويكرد، پيشگيري از تولد آنها يعني تشخيص پيش از تولد مي باشد. كاربرد اين اختراع تشخيص پيش از تولد شايع ترين ناهنجارهاي تعدادي كروموزوم ها يعني، كروموزوم هاي 13، 18، 21، X و Y به طور همزمان با استفاده از 16 ماركر STR و 10 STS مي باشد. (مجموعا 26 ماركر ولي كيت هاي مشابه 22 و يا 24 ماركر در يك مالتي پاكس).از برجستگي هاي فني اين اختراع مي توان به استفاده همزمان STR و STS، تعداد زياد STS بكار گرفته شده و STRهاي با هتروزيگوسيتي بالا در جمعيت ايران اشاره كرد به همين دليل تصميم گيري در مورد تعداد كروموزوم ها در همه جمعيت ها به ويژه در جمعيت هايي كه ازدواج فاميلي در آنها زياد مي باشد، را راحت تر مي كند. ضمنا در حال حاضر هيچ گونه كيت تشخيصي با اين رويكرد وجود ندارد. بدليل بومي سازي اين تكنولوژي هزينه توليد آن در مقايسه با كيتهاي وارداتي بسيار پايين تر خواهد شد در نتيجه به راحتي و بدون نگراني اقتصادي درتمامي خانم هاي باردار با ريسك بالا قابل استفاده است.
در ايران انار اغلب به صورت تازه مصرف مي شود و يا از اب انار يا رب انار استفاده مي شود. تازه خوري دانه هاي انار مستلزم خارج كردن دانه ها به صورت دستي است كه كاري طاقت فرسا و زمان بري مي باشد. در بعضي موارد نيز از ضربه زدن به پشت يك انار بازشده براي خارج كردن دانه ها استفاده مي شود كه اين باعث تركيدن و آسيب ديدن درصد بالايي از دانه ها مي شود و علاوه بر آن به كمك نيروي ضربه نمي توان همه دانه ها را از پوست جدا كرد. به دليل مشكلات موجود در دان كردن انار، با وجود مزاياي زياد انار، اين ميوه به عنوان يك ميوه مجلسي محسوب نمي شود و مصرف انار تازه بسيار محدود است. در اين اختراع از روش جت آب (جتهاي با سرعت بالاي آب) براي خارج كردن دانه هاي انار استفاده شده است. در اين روش، انارهاي باز شده توسط يك نوار نقاله به سمت جت هاي آب حركت مي كنند. جت هاي آب كه حركتي رفت و برگشتي (عمود بر حركت نوار نقاله) دارند با پاشش آب تحت فشار بر روي سطح انار باز شده سبب جدا شدن دانه ها از پوست انار مي شوند. اين روش كه روشي بسيار كارآمد است همه دانه ها را در طي زمان كوتاهي و با حداقل صدمات خارج مي سازد. انار دان شده توس اين روش عاري از هرگونه پوست و پي هاي زرد رنگ انار است.
در ايران خارج كردن دانه ها از طبق آفتابگردان عمدتا به صورتدستي و با صرف وقت و هزينه بالا صورت مي گيرد. در بعضي مناطق نيز از پره هاي چرخان و يا حتي چرخ تراكتور براي خارج كردن دانه ها استفاده مي شود كه اين روش باعث خرد شدن درصد بالايي از دانه ها مي شود و علاوه بر آن تكه هاي خرد شده از خود طبق نيز وارد دانه ها شده و تميز كردن دانه ها را مشكل مي سازد. در موارد معدودي نيز از كمباين براي اين منظور استفاده مي شود كه معمولا براي كشاورزان مقرون به صرفه نمي باشد. در اين اختراع از روش جت هوا (جتهاي با سرعت بالاي هوا) براي خارج كردن دانه ها از طبق آفتابگردان استفاده شده است. در اين روش، طبق هاي آفتابگردان توسط يك نوار نقاله به سمت جت هاي هوا حركت مي كنند. جت هاي هوا كه حركتي رفت و برگشتي (عمود بر حركت نوار نقاله) دارند با دمش هواي تحت فشار بر روي طبق ها سبب خارج شدن دانه ها از حفره هاي داخل طبق هاي آفتابگردان مي شوند. اين روش كه روشي بسيار كارآمد است همه دانه ها را در طي زمان كوتاهي و با حداقل صدمات از طبق خارج مي سازد. دانه هاي خارج شده توسط اين روش عاري از هرگونه مواد خارجي و با حداقل خاشاك و ديگر قسمتهاي طبق مي باشند.
اين اختراع بر مبناي نياز شديد به وجود يك واكسن جهت پيشگيري از آلودگي به ويروس هپاتيت C طراحي و صورت گرفته است در حال حاضر هيچ گونه واكسني براي پيشگيري از آلودگي با ويروس هپاتيت C در بازار وجود ندارد. از مزاياي اين اختراع مشابهت واكسن توليد شده نوتركيب با انواع واكسن هاي زنده ضعيف شده است كه قدرت ايمني زايي سلولي وآنتي بادي مناسبي خواهد داشت ضمن اينكه مشكلات واكسن هاي زنده را كه احتمال ايجاد عفونت درافراد با سيستم ايمني ضعيف مي باشند را ندارد. اين واكسن به راحتي تهيه خواهد شد نگهداري آن آسان بوده و هزينه توليد آن نيز در مقايسه با واكسن هاي زنده ضعيف شده كمتر مي باشد. كاربرد اين واكسن مي تواند براي تمامي گروه هاي سني و در مرد و زن يكسان باشد. از نوع آوري اين واكسن استفاده از يك باكتري تخليه شده از ماده ژنتيكي است كه قدرت بيماري زايي و تكثير نداشته و به عنوان يك حامل ژن نوتركيب عمل مي كند و قادر است به نقاط مورد نظر در بافت هاي مختلف بدن انتقال داده شود.
موارد یافت شده: 4